Wie is Karidiès?

Verliefd op Epidavros, dat overkwam mij in 1986. Ik was maar een weekend in het dorp, omdat ik een theatervoorstelling wilde zien, maar ik ben nooit meer weggegaan. Wie had toen ooit gedacht dat dit dorp mijn thuis zou worden. Ik niet. Maar nu woon ik er 7 maanden per jaar samen met mijn Griekse partner Dimitris en hebben we onze droom verwezenlijkt: Ons eigen huis gebouwd in onze sinaasappelboomgaard. We zijn er heel gelukkig mee en leven er samen met een hele troep katten en een dozijn geiten.
Ik houd ervan om mijn ideeën vorm te geven en dat deed ik ook toen ik begon met de theatercursussen in Epidavros. Ik werk met plezier en passie. Bijna al mijn werk heb ik zelf bedacht en uitgevoerd en dat zal ik voorlopig nog wel even blijven doen.

Grieks
Zelf heb ik de Griekse taal vooral in de praktijk geleerd na een basis te hebben gelegd met cursussen bij Anagennisi in Utrecht.
Ik ben nieuwsgierig en als ik iets niet begrijp dan zoek ik het op. Zo leer ik dagelijks Grieks.
In 2002 begonnen we met de Griekse taallessen samen met Kostas de onderwijzer, want ik vind dat jullie les moeten krijgen van een Griekse expert. In mijn ondersteuning met mijn Nederlandse uitleg en mijn motiverende aanpak heb ik veel plezier. Ik geniet ervan als bij iemand een lichtje gaat branden of als iemand durft te gaan spreken.
Om de cursisten goed voor te bereiden op een cursus Griekse taal in Griekenland heb ik de online cursus niveau 1 geschreven. Zodat je ook echt aan de slag kunt en vorderingen maakt als je bij ons komt.

Volg je hart
Ik geloof dat iedereen een uniek talent heeft en drijfveren die al vroeg in je jeugd zijn ontstaan of zelfs wel daarvoor en die je richting geven in je leven en werk. Dat is wat je hart je ingeeft.
‘Word wie je bent’ is één van mijn motto’s. Hoe mooi zou het zijn als jij met je unieke kwaliteiten een mooie bijdrage aan de samenleving kunt geven, waar je ook nog eens plezier in hebt.
Daarom: Creëer je eigen mythe! Ik doe dat ook zoveel mogelijk. Het is niet de gemakkelijkste weg, maar wel één die vervulling geeft, want je komt op je bestemming.

Storytelling en talking sticks
Zomaar op een dag begon ik talking sticks te maken. Het ontstond gewoon uit de tak die van de olijfboom kwam. Ik ontdekte weer een andere creatieve gave, talking sticks maken. Al vanaf 2011 maak ik ze voor anderen en ook vrije vormen met thema’s die ik belangrijk vind. Organisaties gebruiken ze om te leren naar elkaar te luisteren en ieders verhaal even belangrijk te laten zijn.
Toen ontdekte ik storytelling, een vorm die erg nauw aansluit bij mijn theaterachtergrond. Alle kwartjes vielen en sindsdien gebruik ik storytelling met het prachtige model van De reis van de held in al mijn workshops en trainingen. Als je je verhaal vertelt dan bestaat het ook echt en kan het ook werkelijkheid worden.

CV

1974-1977: Pedagogische academie Apeldoorn. Opleiding tot onderwijzeres.
1977-1981: Academie voor Expressie door woord en gebaar in Utrecht. Opleiding tot Docent Drama en regisseur.
1981-1994: Actrice bij verschillende theatergroepen. Regisseur van voorstellingen bij het amateurtoneel. Speldocent bij Creatief centrum de Hof in Amersfoort. Actrice in diverse TV producties en hoorspelen.
1982-1987: Initiator, organisator, regisseur, actrice: Cafétheaterfestival Utrecht.
1988- heden: Trainingsactrice in communicatietrainingen. Trainer en coach presenteren.
1996-2010: Regie Griekse tragedies in Epidavros. Theatervakantie. Docent Griekse tragedie op verschillende scholen.
2000: Regisseur “Ifigeneia op de Krim” voor de Griekse vereniging Anagennisi in Utrecht, om het 25-jarig bestaan van de vereniging te vieren. Een groots opgezette Grieks/Nederlandse productie, met levende Griekse muziek, gespeeld door amateurtoneelspelers.
2002-heden: Griekse taallessen in Epidavros.
2003: Regie van lezing/voorstelling van “Lysistrata” in de Blauwe zaal in Utrecht in het kader van een wereldwijd protest tegen oorlog i.s.m. Hans Hoes.
2006- 2019: Teamcoachings d.m.v spel, storytelling en talking sticks.
2011-heden: Talking sticks.
2013: Initiatief, organisatie, docent en actrice: Storytellingevent.
2014-heden: Workshops en coachings:  talent ontdekken, drijfveren vinden, elevatorpitch en oefenen met solliciteren.
2014-2015: Huis gebouwd in Epidavros
2015-heden: Cursussen Griekse taal online.
2015 – 2019: ‘Volg je hart’- training in Epidavros, coachings online en in Nederland en Griekenland.

Karen Agrafiotis - de Vries
Karen Agrafiotis - de Vries
Karen Agrafiotis -de Vries
Karen geeft workshop
Karen en Dimitris
Griekse taalles 2015